sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Osa 1.14 Henell


 photo 44d53d54-2f59-42dc-ba18-96368d24fa44_zpsmurylg1n.jpg                                                                               ~ * ~

 photo 1_zpsb2dx7zvu.jpg

Sisään. Ulos. Sisään. Ulos.
Epätoivoisena Thomas kuunteli Hesterin pinnallista hengitystä.

 photo 2_zpsmhgioswm.jpg

Juuri, kun Hester oli ollut paranemaan päin* oli tapahtunut romahdus.  Hester hengitti päivä päivältä heikommin ja muuttui jatkuvasti kalpeammaksi. Thomas tunsi olonsa niin avuttomaksi. Hän oli jopa käskenyt Britaa tekemään erikseen parantumista edistäviä ruokia Hesterille. Kuitenkaan, edes Britan äidin sienimuhennos ei auttanut mitään.

*ks. osa 1.9 Henell

                                                                               ~ * ~

 photo 3_zpsmgve9dxm.jpg

Daniel hyppeli innoissaan kouluvaunujen portaita. Kauppiaiden pojille oli annettu lupa käydä joillakin samoilla oppitunneilla aatelispoikien kanssa. Niinpä kouluvaunut saapuivat noutamaan myös Danielia.

 photo 4_zps5up1s5ip.jpg

Danielin perässä Diana ei noussut vaunuihin yhtä innoissaan. Brita oli onnistunut puhumaan Dianalle kaksi päivää viikossa Rosewoodin aatelistyttöjen tapakoulussa. Diana ei ollut tästä lainkaan yhtä innostunut kuin äitinsä. Brita odotti Dianan löytävän itselleen miehen alhaisaatelista. Markiiseista ja paroneista haaveileminen olisi turhaa, mutta lordi tai ritari voisi olla mahdollinen. Eikä Brita tyytyisi vähempään.

                                                                               ~ * ~

 photo 6_zps0lbhnddz.jpg

Diana pureskeli ruokaansa hermostuneena. Hänellä oli pyyntö äidilleen, mutta rohkeutta sen esittämiseen ei tuntunut olevan tarpeeksi.

 photo 7_zpsn1zy3hja.jpg

Lopulta Diana sai kerättyä kaiken rohkeutensa ja kysyi: "Äiti, saanko lopettaa tapakoulun?"
Diana ei viihtynyt lainkaan koulussa. Aatelistytöt katsoivat häntä nenäänsä pitkin ja opettajatar huokaili hänen jatkuville virheilleen. Kauppiaan tytärtä aatelisten tapakoulussa ei pidetty minään muuna kuin onnenonkijana. Eikä Diana ollut onnenonkija. Hän ei halunnut aatelista aviomiestä. Aatelisten elämä oli liian rajoitettua, liian keskittynyttä maallisten rikkauksien tavoitteluun. Ainut asia mitä Diana halusi oli rakastava aviomies ja monta lasta. Rikkauksia hän ei kaivannut.

 photo 8_zps6nk0sfap.jpg

"Ei, et todellakaan saa. Ymmärrätkö kuinka paljon näin vaivaa paikan saamiseksi? Sinä käyt siellä ja opettelet käyttäytymään kuin aatelinen. Voisit myös yrittää ystävystyä muiden tyttöjen kanssa." Brita ärähti.

 photo 9_zpst3lxgpe0.jpg

Diana huokaisi. Miksei äiti voinut ymmärtää? Hän kaipasi rikkauksia, mutta Diana ei. Diana tahtoi elämäänsä rakkautta, eikä sitä näyttänyt aatelisten elämässä paljoa olevan.

                                                                               ~ * ~

 photo 10_zpswq93ttmn.jpg

Britan synnytys käynnistyi keskellä yötä.

 photo 11_zpsctsctfze.jpg

Alys Henell

Brita katsoi tyytyväisenä vastasyntynyttä tytärtään. Alysin kanssa Brita pystyisi aloittamaan alusta ja välttämään kaikki Dianan kanssa tehdyn virheet.


                                                                               ~ * ~

 photo 12_zps9y29jkke.jpg

Aamun sarastaessa väsynyt Thomas kurottautui nostamaan Jeannea kehdostaan. Alysin synnyttyä Brita keskitti kaiken huomionsa tähän jättäen Jeannen hoidon täysin Thomasin harteille. Jeannesta huolehtiminen ei haitannut lainkaan Thomasia, olihan tämä suorastaan äitinsä kopio. Väsymys ja huoli kuitenkin painoivat Thomasin hartiat lyttyyn, eikä vastuu Jeannesta auttanut lainkaan.

 photo 4a480e9f-e5cd-4cd4-b42b-5269c4984936_zpsavebfgts.jpg

Thomas pyrki kuitenkin nauttimaan hetkistä tyttärensä kanssa.

                                                                               ~ * ~

 photo 16_zpsi0y3epc0.jpg

Viha Hesteriä kohtaan kasvoi Britan sisällä. Lapset olivat kerrankin poissa jaloista ja he, aviopari, saivat kerrankin olla kahden. Thomas oli kuitenkin istunut mahdollisimman kauas vaimostaan eikä kiinnittänyt tähän lainkaan huomiota ellei tällä ollut jotain asiaa lapsista tai Hesteristä.

 photo 17_zpsf8j8jvu8.jpg

"Brita minun täytyy lähteä tänään liiketapaamisessa. Laita Hesterille ruokaa ja katso että hän syökin sen kokonaan", Thomas käski Britaa.
Hiljaa pahanenteinen hymy kaartui Britan huulille. Hän todellakin aikoi pitää huolta siitä, että Hester söisi ruokansa kokonaan.

                                                                               ~ * ~

 photo 18_zpsr0eco7yz.jpg

Thomas istui jälleen kovalla penkillä Hesterin vuoteen äärellä. Surun polttaessa Thomasin mieltä sanat virtasivat ulos hänen suustansa. Yksi asia yhdisti Hesteriä ja Britaa, nimittäin rakkaus juoruihin. Nytkin Thomas kertoi Rosewoodin salaperäisimpiä juoruja Hesterille.

 photo 19_zpsl0upiswz.jpg

"Nevillejen nuoremman pojan hautajaisia vietettiin vähän aikaa sitten. Vieraita ei kutsuttu. Huhutaan myös, että paronitar on taas raskaana. Näin pian pojan kuoleman jälkeen! Mutta se ei ole lainkaan hämmentävin asia mitä on tapahtunut. Muistatko kauppias Henriksonin tyttären Pricillan? Sen joka tuli raskaaksi ja ryhtyi huoraksi. Hän kuoli mökkinsä tulipalossa vähän aikaa sitten. Tulipalo oli hyvin outo. Se näyttää syttyneen kuin tyhjästä, ihan samoin kuin vuosia sitten syttynyt tulipalo, jossa vanhempasi ja Pricillan vanhemmat kuolivat. Sanotaan, että molemmat palot ovat puolisten käsialaa."

 photo 20_zpslu2c55hn.jpg

"Thomas..."
Hesterin hauras henkäys keskeytti Thomasin puheen.

 photo 21_zpseuwejy1d.jpg

"Thomas... Lupaathan pitää huolta Jeannesta? Älä anna hänen tavoitella rikkautta onnen kustannuksella."

 photo 22_zpsbrv7sfzy.jpg

Kauhun aalto vyöryi Thomasin yli.
"Ei! Et saa puhua noin. Sinun täytyy pitää itse huolta Jeannesta. Et saa kuolla Hester! En pärjää ilman sinua."
"Minun aikani on tullut Thomas. Sinä teit minusta onnellisen. Sain rakastaa ja tulla rakastetuksi. Olen kovin väsynyt. Kuolema... Se on kuin laittaisi nukkumaan. Muista Thomas..." heikko yskänpuuskaus katkasi kuitenkin Hesterin puheen hetkeksi.

 photo 23_zpsrogcdweq.jpg

"Minä rakastan sinua"
Viimeiset sanansa sanottuaan Hester vetäisi vielä kerran henkeä ja puhalsi ulos.
Sisään. Ulos.
Sen jälkeen Hester ei enää hengittänyt.

 photo 24_zpsk6p2rqiq.jpg

Thomas tuijotti liikkumatonta Hesteriä. Kuumat kyyneleet tulvahtivat hänen silmiinsä.
Hesterin sydän oli lakannut lyömästä.

 photo 25_zpsrwnpuxyy.jpg

                                                                               ~ * ~

 photo 26_zpspv1s10ah.jpg

Britan oli vaikea peitellä voitonriemuaan. Hän oli viimeinkin päässyt eroon Hesteristä. Thomas oli kertonut sen ennen linnottautumista Hesterin ruumiin vierelle.

 photo 27_zps2t6lzwzw.jpg

"Daniel ja Diana olen pahoillani, mutta isänne serkku Hester on saapunut maallisen matkansa päätökseen."

 photo 28_zpsaqa0ir8y.jpg

"Äiti tarkoitatko että hän on kuollut?" Diana kysyi hämmentyneellä äänellä.

 photo bbdb5d01-1361-4861-a418-f1fcec2dddd3_zpskynbba4m.jpg

"Eikö isän täydy enää viettää kaikkea aikaansa hänen vuoteensa vierellä?" kysyi puolestaan Daniel.

 photo 30_zpsjhvxzuxe.jpg

Voitonriemuinen hymy levisi entistä leveämmälle Britan huulilla. Edes lapset eivät pitäneet Hesteristä. Nyt Thomaskin huomaisi kuinka väärässä oli ollut rakastaessaan Hesteriä.

 photo 31_zps46gg2ehp.jpg

Tiskatessaan Britan voitonriemuun sekottui lopulta pieni pelon säie.

 photo 32_zpsjyo2xa7p.jpg

Mitä jos joku saisi tietää mitä Brita oli tehnyt?

                                                                               ~ * ~

 photo 33_zpsz2wjiuu1.jpg

Thomasin surressa Hesterin kuolemaa melkein kaikki olivat totaalisesti unohtaneet Jeannen syntymäpäivät. Ainoastaan Brita oli ne muistanut, mutta mikään ei olisi saanut häntä leipomaan tytölle kakkua.

 photo 34_zps2ccubmoc.jpg

Alysille Brita oli sen sijaan leiponut kakun, tyttöjen syntymäpäivät kun olivat osuneet samalle päivälle.

 photo 35_zpsznuzi6bx.jpg

Jeanne Henell

 photo 36_zpsphzjgtba.jpg

Alys Henell

                                                                               ~ * ~

 photo 37_zpsdykplewf.jpg

Jeanne puhdisti toilettia ärtyneenä, hän ei inhonnut mitään niin paljoa kuin kotitöitään. Siivoaminen ja ruuanlaitto eivät todellakaan kiinnostaneet häntä.

 photo 38_zpsllbbrzrz.jpg

Jeanne olikin löytänyt nopeasti keinon välttyäkseen kotitöiltään.
"Isä, haluaisin kovin mennä leikkimään, mutta äiti käski siivota vielä keittiön. Diana taas ei ole tehnyt mitään koko päivänä!"

 photo 39_zpsfwmxx2hr.jpg

"Minä puhun siskosi kanssa, hän saa siivota keittiön."
Jeanne oli Thomasille heikko kohta. Tyttö muistutti niin paljon äitiään ja Thomas kaipasi Hesteriä enemmän kuin mitään muuta. Jeannen oli pyörittänyt Thomasin pikkusormensa ympäri ja Thomas asetti tytön kaikessa sisaruksiensa edelle.

 photo e3ba67a3-c9fc-425d-b78b-59b5ce42893b_zpssbzo0zxs.jpg

"Diana ymmäräthän sinä, ettet voi säilttää kaikkia tehtäviäsi pikkusiskosi harteille. Keittiön siivoaminen on tänään sinun tehtäväsi."

 photo 41_zps7dvrfcva.jpg

"Mutta isä! Minä siivosin jo oman osuuteni, eikä Jeanne ole tehnyt mitään!" Diana vastusteli. Hän ei voinut ymmärtää, miksi isä uskoi aina Jeannea. Aina.

 photo 42_zpsiuhgomte.jpg

"Diana Henell, et saa väittää vastaan vanhemmillesi", Thomas sanoi vakavalla äänellä. Miksei Diana voinut totella heti sanottaessa niin kuin Jeanne?

 photo 43_zpsnrfhl9r9.jpg

Pettyneenä Diana ryhtyi siivoamaan keittiötä. Isän epäreiluus ei kuitenkaan tuntunut niin kamalalta kuin yleensä, pääsisihän Diana pian taas leikkimään Gillyn kanssa. Kunhan vain äiti ei huomaisi, jos hän saisi tietää Dianan uudesta ystävästä... Silloin Diana ei enää koskaan saisi nähdä Gillyä.

                                                                               ~ * ~

 photo 45_zpsrtb3wtrs.jpg

"Oletko jo miettinyt tyttöjen avioliittoja. Olen vähän kuunnellut juoruja ja tullut siihen tulokseen, että Woodvillejen Colum olisi sopiva puoliso Dianalle. Kunhan tytölle luvataan tarpeeksi korkeat myötäjäiset niin se voisi olla mahdollista", Brita selitti innoissaan.

 photo 46_zpsmv1xz0cw.jpg

"En usko, että meillä on tarpeeksi varaa sellaisiin myötäjäisiin, varsinkin kun muillekin tytöille pitäisi jättää jotain", Thomas totesi.

 photo 47_zps3gpftc9o.jpg

Huokaisten Brita pyöräytti silmiään. Hän tiesi, että heillä oli varaa kahden tyttären myötäjäisiin. Jeanne voisi Britan puolesta vaikka naida talonpojan tai mennä luostariin. Sitä hän ei kuitenkaan uskaltanut vielä ehdottaa.  Britan ja Thomasin välillä oli vallinnut rauha Hesterin kuoleman jälkeen. Ruha oli kuitenkin vielä ohut kuin kevätjäät lammen pinnalla. Sitä ei sopinut mennä sorkkimaan.

 photo 48_zpsyrzpsqza.jpg

"Mitä mieltä olet sitten Danielista? Hänelle pitäisi löytää sopiva vaimo, mielellään toki rikas ja..." Brita jatkoi. Niin kauan kun Jeannen nimeä ei mainittu lapsista puhuminen oli turvallista. Hiljalleen aviopari oli alkanut viimeinkin ystävystyä, eikä Brita halunnut vaarantaa sitä. Vielä.

                                                                               ~ * ~

 photo 41d44cf9-05a6-41cc-881f-d135c90a99f3_zps1gjpcdbu.jpg

Thomas tuijotti hämmentyneenä vaaleaa naista edessään. Lady Crawford oli vaikutusvaltainen nainen, jos huhut tästä pitivät paikkaansa. Kilpaa auringon kanssa loistava mekko kyllä tuki huhuja. Lordilla ei ollut riittävästi rahaa tuollaiseen mekkoon. Thomas olikin valtavan hämmentynyt naisen saapumisesta vaatimattomaan puotiinsa.

 photo 50_zpsf3nqfoq8.jpg

"Teillä näyttääkin olevan kerrassaan ensiluokkaisia tuotteita täällä. Kakut näyttävät kerrassaan maukkailta. Esittelisitkö niitä minulle?" Antonia pyysi pehmeällä äänellään.
Tyytyväisenä Thomas alkoi esitellä kakkuja. Hämmennys korkea-arvoisesta vieraasta unohtui pian, tämä nainen kannattaisi pitää tyytyväisenä. Ehkä Brita ei ollutkaan aivan väärssä. Kenties Jeannella voisi olla mahdollisuuksia aateliseen aviomieheen. Tai ainakin edes ritariin.

                                                                               ~ * ~

 photo 51_zpsj62wmzco.jpg

Brita kaivoi nälkäisenä ruokakaappia. Jossain sen perukoilla pitäisi olla vielä jäljellä Britan rakastamia kuivattuja sitruunansiivuja.

 photo 52_zpsjhafgj13.jpg

Brita ei voinut ymmärtää miksi kukaan muu ei pitänyt kuivatuista sitruunansiivuista. Se ei kuitenkaan häirinnyt häntä, jäipähän hänelle enemmän.

 photo 53_zpsjj5qcu8u.jpg

Brita työnsi kätensä pussiin ja alkoi ahnehtia siivuja kovalla vauhdilla.

 photo 54_zpsjiylfyat.jpg

Pussin ollessa jo melkein tyhjä ja Britan hidastaessa syömisvauhtiaan hän alkoi maistaa viipaleissa oudon sivumaun.

 photo 55_zpsctp32aib.jpg

Britalta meni hetki ennen kuin tunnisti ukonhatun maun, mutta saman tien sen tunnistettuaan hän alkoi yökkiä. Kauhuissaan Brita koitti nousta ylös, hänellä oli kaapissaan oksennusjuurta. Jalat eivät kuitenkaan kantaneet Britaa ja hän lysähti lattialle.

 photo 56_zps3cvvkbaf.jpg

Hesterin nimi nousi viimeisenä asiana Britan mieleen ennen kuin hän menetti tajuntansa.


                                                                               ~ * ~

                                                                               ~ * ~


Sainpa tämän julkaistua! Kesti vähän, kun huomasin pelatessani pienoisia ongelmia tapahtumien ajoituksen kanssa. Joidenkin juonenkäänteiden olisi pitänyt jo tapahtua tai tapahtua pian, että niistä seuraavat asiat pääsevät tapahtumaan... Olisi ehkä fiksua kirjoittaa jonkinnäköistä suunnitelmaa paperille eikä pelkkään päähän :D No tässä on kuiteskin kauppiaiden osa, kommentoida saa:)

10 kommenttia:

 1. Oi voi mitä kauppiailla tapahtuukaan! :O Nyt kun molemmat, sekä Hester että Brita ovat edesmenneitä, niin lasten tulevaisuus jääkin Thomasin harkinnan varaan... Mitähän Jeannen sisarpuolet tykkäävät tästä kuviosta (oletan, että Thomas haluaa silmäterälleen vain sitä parasta, muille riittää keskinkertainen :D)
  Pakko mainita, että oot kehittynyt kirjoittamisessa! Mun piti nimittäin käydä katsomassa aikaisemmista osista unohtuneita juonenkäänteitä ja hoksasin tekstin tason parantuneen. Keep up the good work! ;)
  Kysyn vielä sen verran, että miten sait Britan viimeisessä kuvassa makaamaan tuollaiseen asentoon? Poseboxilla? (linkkiä kehiin ihmeessä sitten :D)
  Jännän äärelle jätit, pistähän jatkoa, kun ehdit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran pitää vielä hoilotella, että Pelloilla on uutta osaa ;)

   Poista
  2. Spämmin vielä sen verran, että Stormitkin jatkavat :'D

   Poista
 2. Voi ei, nytkö sitten meni sekä Brita että Hester? :o Voihan tietysti olla, ettei Brita kuolekaan. Olisiko Hester todella myrkyttänyt sitruunat ennen kuolemaansa? Joka tapauksessa Thomasilla on nyt entistä enemmän tehtävää, kun pitää huolehtia lasten kasvatuksesta ja kaupastakin. Kunpa hän ei suosisi Jeannea muiden kustannuksella. Odottelen jatkoa! :)

  VastaaPoista
 3. Ohoh!
  Olipas...jäätävä osa O_O.
  Ja ovela samaan aikaan!

  Aika mielenkiintoinen käänne jos molemmat ladyt nyt kuoppaan tästä päätyivät. Loppua kohden jännitys kyllä kasvoi ja tiivistyi niin etten oikein tiedä mitä olisi ajatellut. Minusta on jotenkin vain toimiva käänne jos Brita ja Hester nyt molemmat sattuisivat kuolemaan, niin jo olisi perheen isännällä muutamat pyykit itse pestävänä että selviää lasten ja kaupan kanssa.

  Mahtava osa, ja kiitos kun kävit ilmoittamassa uudesta osasta :)

  VastaaPoista
 4. Vaikuttaapas hyvältä RKC:ltä. Alan lukemaan alusta lähtien, tosin tahtini voi olla aika hidas...
  Pyydän a) linkitystä (vastalinkitän kyllä) ja b) jos voisit käydä ilmoittamassa osista niin pysyn paremmin mukana :)
  Kohta siis alkaa ilmestymään minulta kommentteja vanhempiin osiin...

  VastaaPoista
 5. Uusi osa Elinorin ja Mariannen tarinassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elinorin ja Mariannen tarinalle ilmestynyt jatkoa! :)

   Poista
 6. RKC Rosewood on palannut, mutta uudessa osoitteessa. Jos joku tänne vielä eksyy uuden blogin löytää täältä: https://rkcrosewood1.blogspot.com/

  VastaaPoista