perjantai 23. lokakuuta 2015

Osa 1.5 Tilly

 photo 2f3579f6-8f69-4013-9c21-6995ad3a61c4_zpsm1ptg2lh.jpg



                                                                        ~ * ~

 photo 1_zpsbwceshef.jpg

Tristan kuokki pehmeää maata. Halla oli pilannut keväällä istutetun sadon, joten uuden sadon olisi onnistuttava, jos hän haluaisi ruokkia perheensä tulevana talvena.

 photo 2_zpsccrpvjph.jpg

Tristan huokaisi pudottaessaan siemeniä maahan. Hänellä oli suunnitelmia, joihin hän kaipasi kipeästi rahaa, eikä halla ollut auttanut tilannetta laisinkaan. Tristan halusi tarjota vaimolleen mahdollisimman vakaan ja vauraan elämän, olihan tämä kauppiaan tyttärenä tottunut paljon parempaan kuin mitä talonpoika saattoi tarjota.

 photo 3_zpssf4qnjei.jpg

Tristan oli ihaillut Matildaa jo kauan ennen Matildan skandaalia, joten suoraan skandaalista kuultuaan hän oli tarjoutunut Matildan aviomieheksi. Matildan isä oli helpottuneena suostunut kosintaan ja niin Matildasta oli tullut Tristanin vaimo.

 photo 4_zps7rvpnflo.jpg

Tristan oli onnensa kukkuloilla ja halusi jakaa onnensa Matildan kanssa. Matilda oli kuitenkin hiljainen ja apea, mennyt painoi selvästi tätä. Tristanin mielestä Matildaa oli kohdeltu väärin, tämä ei ollut ansainnut hyljeksityksi tulemisen kohtaloa. Niinpä Tristan yritti kaikkensa tehdäkseen Matildan onnelliseksi. Sen vuoksi häntä satutti niin paljon Matildan kavahtaessa hänen kosketustaan.

                                                                        ~ * ~

 photo 5_zpseebgjjfy.jpg

Matilda valutti vettä vesisäiliöstä. Hänen onneksensa Tristan oli kohtalaisen varakas talonpoika, joten vettä ei sentään joka kerta joutunut hakemaan kaivosta.

 photo 6_zpsmfmp4bdv.jpg

Jos joku olisi kertonut Matildalle vuosi sitten hänen joutuvan tähän tilanteeseen, hän ei olisi uskonut. Nyt Matilda oli kuitenkin talonpojan vaimo, jota monet karttoivat kaukaa. Skandaalin pahimmat pölyt olivat jo laskeutuneet, mutta hänestä juoruttiin silti. Sydämessään Matilda kuitenkin tiesi ansaitseensa kohtalonsa. Hän oli tehnyt paljon vääriä valintoja ja arveluttavia tekoja, joita hän nyt katui. Kohtalonsa Matilda oli siis ansainnut, paljon pahempaakin,  Tristan oli kuitenkin pelastanut hänet. Ilman Tristania Matilda voisi olla nyt maksullinen nainen kaukaisen serkkunsa Pricilla Henriksonin tavoin. Tristan oli niin hyvä hänelle. Matildan omatuntoa kolkutti, Tristan olisi ansainnut paljon parempaa kuin hänet.
                                                                       ~ * ~

 photo 8_zpsi3cfnvdv.jpg

Matilda siisti hermostuneena hedelmäpuitansa. Henellit saapuisivat kyläilemään tänään. Matilda oli pitkään miettinyt voisiko hän esittää kutsua, kuuluhan hän nyt alempaan säätyyn. Hieman rohkaistuttuaan Matilda oli esittänyt kutsun Britalle, olivathan he olleet ystäviä lapsista asti.

 photo 9_zpsksv8qqu7.jpg

Nyt Matilda siis hankasi taloaan puhtaaksi suorastaan pakonomaisesti. Talo ei ehkä ollut hieno, mutta puhdas se olisi. Britalla oli niin kadehdittava avioliitto, upea koti ja turvattu tulevaisuus. Matilda ei halunnut näyttää aivan surkealta Britan rinnalla.

 photo 10_zpssspve6sc.jpg

Tristan kätteli varautuneena Tomas Henelliä, joka katseli ympärilleen arvioiden. Tristan alkoi samantien katua sitä, että oli suostunut vierailuun.

 photo 11_zpskxpjjsoh.jpg

Matilda puolestaan halasi Britaa lämpimästi, he eivät olleet tavanneet pitkään aikaan. Matilda oli myös kaivannut Britaa, vaikka he olivatkin kilpailleet aina kaikesta, Brita toi kuitenkin hänen mieleensä lapsuuden onnelliset ajat.

 photo 12_zpsttmaulf4.jpg

Tristan tunsi olonsa hyvin epämukavaksi Henellien seurassa, nämä nimittäin edustivat Tristanille sitä mitä Matildan olisi kuulunut saada ja mitä Tristan ei voinut tälle tarjota. Sen lisäksi Tristan ei pitänyt siitä miten Brita ja Thomas katselivat ympärilleen neniänsä nyrpistellen. Heistä selvästi näki, etteivät he viihtyneet tässä ympäristössä.

 photo 13_zpsdskeyjot.jpg

Matilda pisti merkille aivan samat nenän nyrpistelyt kuin Tristankin. Se vihlaisi hänen sisintään. Tristan yritti parhaansa! Ei tämä voinut mitään sille, ettei ollut sattunut syntymään rikkaan kauppiassuvun vesaksi. Matilda levitti kuitenkin huulilleen suuren tekohymyn, Tristan tulisi onnelliseksi siitä.

 photo 14_zpsnb4kues8.jpg

Tristan näki kuitenkin, ettei Matildan hymy ollut aito. Kauppiaspariskunta raivostutti Tristania, kuinka he saattoivat käyttäytyä noin töykeästi. Sitäpaitsi Tristan huomasi Henelleissä olevan jotain outoa. Kuin tumma varjo olisi heidän yllään.

 photo 15_zpsap8lsqlu.jpg

Tristan ja Matilda huokaisivat helpotuksesta vierailun ollessa ohi. Kumpikin heistä tiesi Henellien selkiä katsellessaan, etteivät nämä tulisi enää uudestaan.

                                                                       ~ * ~

 photo 17_zpsuge3todr.jpg

Illalla sängyssä Tristan vetäisi Matildan hellästi syliinsä. Tällä kertaa Matilda ei kavahtanut hänen kosketustaan, joten hän uskaultautui vetämään tämän pehmeään suudelmaan.

 photo 18_zpslwxn5kiz.jpg

Tristanin suudellessa Matildaa, tämä koetti rentouttaa itsensä ja pitää ajatuksensa tässä hetkessä. Silti Matildan ajatuksissa Tristanin ruskeat hiukset alkoivat muuttua vaaleiksi ja lämpimän värinen iho kylmän vaaleaksi. Matilda yritti pysyä hetkessä, mutta se oli niin vaikeaa. Tämä mies ei satuttaisi tai nöyryyttäisi häntä.
                                                                       ~ * ~

 photo 19_zpsvkhyez3m.jpg

Vähän aikaa yön jälkeen Matildan mahassa alkoi  taas kiertää aamuisin. Aamupala nousi väkisin kurkkuun ja sieltä toilettiin. Kauhu alkoi vallata Matildan sisintä hänen tajutessaan olevansa raskaana. Taas.

 photo 20_zpszkgc4kba.jpg

Tristan oli niin riemuissaan Matildan uutisesta, ettei huomannut vaimonsa kauhua. Raskaus toi toki uusia huolenaiheita Tristanille. Yksi suu lisää ruokittavana tarkoitti sitä, että Tristanin täytyisi tehdä entistä enemmän töitä. Se ei kuitenkaan haitannut häntä lainkaan, hänestä tulisi isä.

 photo 22_zpsffxxpsic.jpg

Raskauden edetessä Tristan vaati Matildaa jättämään raskaimmat työt poissa. Tristanin huolehtivaisuus hymyilytti Matildaa. Se sai myös hänet rentoutumaan hiukan. Pelko raskaudesta kuitenkin säilyi.

 photo 23_zps07wxqfav.jpg


Kuuma kesäpäivä ja työskentely saivat Matildan hiukset liimautumaan niskaan kiinni. Vesi soi vain hetkellisen helpotuksen, ennen kuin hänen täytyi jatkaa kuumuuden kuivattamien kasvien kastelua.


 photo 21_zpselxkhtuy.jpg

Sato ei onneksi ollut vielä kärsinyt pahasti kuumuudesta. Matildaa kuitenkin huolestutti. Hän oli tehnyt väärin ja vääristä teoista sai aina maksaa. Osasta teoistaan hän oli jo maksanut, muttei vielä kaikista. Matilda oli alkanut pelätä suuresti vastoinkäymisiä, hän tiesi jonkin asian vielä tuhoavan hänet. Matilda saattoi vain toivoa, että ainoastaan hän tuhoutuisi. Kunpa vain Tristan säästyisi hänen tekojensa seurauksilta.
                                                                      ~ * ~

 photo 24_zpsbkwkol3w.jpg

Tristan lennähti kumoon suuren, karkuun päässeen, kalan voimasta.

 photo 25_zpsgewdabgn.jpg

Tristan nousi kuitenkin mustelmistaan välittämättä ylös. Tristanilla oli pian jo tarpeeksi rahaa ostaakseen pitkään haaveilemansa esineen, eikä hän halunnut luovuttaa loppumetreillä.

 photo 28_zps98zhdj1t.jpg

Vihellellen Tristan etsi vaimoaan, hänellä oli viimeinkin jotain, mitä hän halusi tälle näyttää.

 photo 29_zpsci6jhvm7.jpg
 photo 30_zpsizdgf4vj.jpg
 photo 31_zps6gm9inwy.jpg
 photo 32_zpsnv0qzcxv.jpg

"Minulla on sinulle jotain." Tristan ilmoitti Matildalle innoissaan ja johdatti tämän yläkerrokseen.

 photo 33_zpsjxktckez.jpg

Ylhäällä Tristan esitteli Matildalle esineen, joka oli harvinaisuus talonpoikien joukossa. Kangaspuut. Ennen avioliittoaan Matilda oli ollut kuulu siitä kuinka kauniita kankaita hän osasi tehdä ja kuinka paljon hän siitä piti.

 photo 34_zpspdziq2zc.jpg

Matilda tuijotti Tristania ihmeissään, miten tämä oli tiennyt kuinka paljon hän oli kaivannut kankaspuiden kolinaa?

 photo 35_zps3hxeftpz.jpg
 photo 36_zpswqxvznwr.jpg

Matilda veti Tristanin halaukseen ja kuiskasi kiitoksensa tämän korvaan.

 photo 37_zpsropug5nx.jpg

"Mitä tahansa minun upealle vaimolleni."

 photo 38_zps6pn2wmcx.jpg

Matilda tunsi kuinka hänen hymynsä nousi suorastaan korviin asti. Tämä mies välitti hänestä. Tämä mies suojelisi häntä. Tämä mies ei satuttaisi häntä. Matilda tunsi lämmön leviävän sydämeensä, hänestä voisi tulla vielä onnellinen. Ehkä hän oli jo kärsinyt tarpeeksi.

                                                                       ~ * ~

 photo 40_zpsmtneh3hu.jpg

Kangaspuut saatuaan Matilda vietti paljon aikaa kutoen taas kankaita. Hän nautti siitä kuinka pehmeät langat juoksivat hänen sormiensa lävitse, kuinka ne kutoutuivat kankaiksi ja muodostivat kauniita kuvioita.

 photo 41_zpskvpe4zqv.jpg

Kosteuden leviäminen Matildan hameeseen sai kuitenkin hänet heräämään ajatuksistaan. Matilda ymmärsi saman tien lapsiveden menneen.

 photo 42_zpsq2k7atuy.jpg

Matilda kompuroi ylös ja alkoi kiljumaan kurkku suorana Tristania.

 photo 43_zpsz3qjmdyu.jpg

Lopulta, monen hikisen tunnin jälkeen Matilda sai pitää sylissään pientä lämmintä kääröä. Hymy nousi hänen ja Tristanin kasvoille heidän katsoessaan pientä poikaansa.

                                                                       ~ * ~




Ja talonpojat kiittää ja kumartaa. Tillyillä olikin vähän draamattomampi osa kuin muilla, mutta älkää huoliko hekin saavat vielä oman osansa draamasta ja ylikin :)
Alkoi muuten kirjoittaessa häiritä nuo lautaset ja kastelukannu, joten latasin lautasiin korvaavat (jotka ilmestyvät tarinaan joskus kolmoskierroksella). Kastelukannuun en löytänyt sellaista korvaavaa jossa tulisi pelkkä kastelukannu, joten saa kertoa jos joku tietää:)
Pian päästäänkin jo kakkoskierroksen pariin, mutta sitä ennen käydään vielä kurkkaamassa vähän luostarin elämään extraosasessa.

10 kommenttia:

  1. Hyvä osa taas ja mielenkiintoiselta vaikuttaa tämäkin pariskunta. Tristan vaikuttaa kultaiselta mieheltä, joka välittää aidosti vaimostaan. Matildakin vaikuttaa herttaiselta naiselta ja mietityttää miten hän on ajanut itsensä piinalliseen tilanteeseen, että on joutunut häpeään? Innolla odotan jatkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tristan tosiaan välittää vaimostaan, näin vaihteen vuoksi :) Matildankin häpeästä tullaan vielä kuulemaan...

      Poista
  2. Voi että, taisin just rakastua itse tuohon Tristaniin :D♥ tää välittää Matildasta ihan vilpittömästi ja tui! :3 Matildakin tuntuu tosi symppikseltä ja mukavalta, että ehkä näille kehkeytyy vielä hieno romanssi, kunhan antaa ajalle ohjakset (:
    Matildan menneisyys jäi kyllä muakin kaivelemaan, mitähän on naiselle käynyt? Toivon, että pikku poika Tilly saa ansaitsemansa rakkauden ja hyvän nimenkin :D (meinaan Poikavauva Tilly ois kyllä aika cool, mutta ymmärrettävistä syistä vähän mielenkiintonen)
    Olipa suloinen osa, pistä toki jatkoa (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tristan on aika ihana omastakin mielestäni, saa nähdä mitä hän ja Matilda saavat aikaan :)
      Vauva muuten tosiaan jäi Poikavauva Tillyksi :D Vaihdoin sen taaperoiässä, mutten enää muista sitä...

      Poista
  3. Luin nyt kaksi uusinta osaa ja hyviä molemmat!

    Matildalle on varmaankin tapahtunut jotain ihan kauheeta..voi toista. Tristian on kyllä symppis ja ihanan oloinen mies.

    Jatkoa odotellessa :)

    VastaaPoista
  4. Hyvä osa jälleen kerran :3 Matilda ja Tristan on niin söpöjä, ja tästä tuli ihan sellanen olo, että raha ei tuo onnea, koska pariskunta vaikuttaa olevan onnellisin tähän mennessä vaikka elävätkin ns huonommin :D

    Matildalle on tosiaan varmaan tapahtunut yhtä sun toistakin kauheaa, toivottavasti kuulemme joskus mitä!
    Syntyihän parille sitten lopuksi lapsonenkin, ja vielä poikakin!

    Ilmottele taas jatkosta! (:



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raha ei tosiaankaan taida tuoda onnea Rosewoodissa, pikemminkin vaikeuksia ja epäonnea:D

      Poista
  5. Minäkin liityn muiden joukkoon ihastelemaan Tristanin söpöyttä ja huomaavaisuutta! <3 Toivottavasti he tulevat Matildan kanssa vielä onnellisiksi, vaikka ei heidän tilanteensa kovin pahalta nytkään näytä. Marildan menneisyys näyttää kalvavan naista, kunpa hän pääsisi siitä yli ja pystyisi jatkamaan elämäänsä. Mitäköhän kamalaa hänelle on oikein tapahtunut..? Pojankin pariskunta sai, suloinen lapsi tulee varmasti, kun vanhemmatkin ovat noin nättejä. Jatkoa odotellen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukavaa, että Rosewoodissa on edes joku josta pidetään, suurin osa kun tuntuu olevan jotain aivan muuta :D
      Jatkoa taitaapi tulla perjantaina:)

      Poista