sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Rosewoodin ensimmäiset asukkaat

Aateli

Kuninkaalliset - Baratheon




Täällä asuu kuningasperhe palvelijoineen (älkää kuvitelkokaan että olisin tehnyt tämän linnan itse, olen ladannut sen täältä: http://www.medievalsims.com/forums/viewtopic.php?f=53&t=7848).


Kuningas Edmund I Baratheon on juuri mennyt naimisiin läheisen valtakunnan kuninkaan sisaren kanssa välttyäkseen sodalta. Avioliiton alku ei siis ole ollut lainkaan onnellinen. Kuningas olisikin halunnut mennä naimisiin erään valtakuntansa naisen kanssa. Vaimosta ja rakastetusta huolimatta kuningas on erittäin naisiinmenevä mies, mikä aiheuttaakin paljon tuskan aihetta kuningattarelle. 


Vaikka kuningatar Aurora on vasta saapunut uuden aviomiehensä kanssa Rosewoodiin, paistaa pettymys jo hänen silmissään. Kuningas on varsin välinpitämätön aviomies ja Auroralle onkin jo tullut selväksi, että kuninkaan sydän on jo varattu jollekkin aivan muulle. Kuningatar yrittää kuitenkin kuivata kyyneleensä, itsekin kuninkaan lapsena hänelle on opetettu kaiken kulisseissa tapahtuvan jäävän kulisseihin.
.

Glenys Blackwell on kuningasperheen palvelijatar. Ollessaan kauppiaan kahdesta tyttärestä nuorempi, ei
hänelle löytynyt aviomiestä. Tämä ei kuitenkaan ole Glenystä häirinnyt, miestä ei hän koskaan ole halunnut. Kuningasperheen palvelijattarena Glenys saa lisäksi tietoonsa paljon asioita, jotka jäävät muille vain salaisuuksiksi. Hänestä on kuitenkin kamalaa joutua katsomaan miten kuningas kohtelee vaimoaan.


Markiisit - Stenroos


Markiisit asuvat  aivan kuninkaanlinnan vieressä, onhan markiisi itse kuninkaan lähimpiä neuvonantajia.
(Markiisien asumus myös ladattu, tällä kertaa täältä: http://www.medievalsims.com/forums/viewtopic.php?f=53&t=7219)


Markiisi Alarik Stenroos tekee parhaansa toimiakseen oikein avioliitossaan. Avioliitto on kuitenkin paljastunut aikamoiseksi pettymykseksi. Markiisitar on kylmä ja etäinen, eikä asiaa auta lainkaan ettei vielä kolmen avioliittovuodenkaan jälkeen lasta ole kuulunut. Markiisi ei ole kuitenkaan edes harkinnut vielä vaimonsa jättämistä.


Markiisitar Deborah Stenroos menetti vanhempansa jo varhain, minkä seurauksena hän kasvoi luostarissa nunnien parissa. Miespuolisten sukulaisten puuttuessa Deborah peri koko vanhempiensa omaisuuden, joten edellinen kuningas naitatti hänet jo nuorena markiisille. Lapsien puute ei näytä Deborahia häiritsevän, itseasiassa hän ei ole koskaan näyttänyt lainkaan yllättyneeltä, vaikka raskautta ei vain millään kuulu. Siveys ei Deborahiin luostarista tarttunut, mutta ilmeisesti jokin tiedonmurunen taisi tarttuakin...

 
Agnes Flinstone on markiisien palvelijatar. Asemaansa hän ei ole kuitenkaan lainkaan tyytyväinen. Likaiset vaatteet ja känsäiset kädet eivät koskaan kuuluneet Agnesin unelmiin ja niinpä hän on laatinut suunnitelman minkä avulla nousta arvoasteikossa ylöspäin. 

Paroni - Neville



Paroneiden pihalta pääsee suoraan meren rannalle, ylellisyys joka jopa itse kuninkaalta puuttuu. Meren rannan läheisyys näyttääkin olevan paronittarelle epätavallisen tärkeä.


Paroni Edward Neville oli alunperin kihlattu jonnekin aivan muualle kuin nykyiselle vaimolleen. Kuitenkin Edwardin saavuttua kotiin hoitamasta asioita ulkomailla, oli hänen mukanaan uusi vaimo. Nuorikkonsa myötä Edwardin kaikki toimet ovat sujuneet epätavallisen onnekkaasti. Paronitar Beatrice Nevillen saapumisen jälkeen paronit ovat rikastuneet kovaa kyytiä. Silti talouteen ei ole palkattu yhtään ylimääräisiä käsiä Beatricen avuksi, vaan Beatrice hoitaa kaikki talouden askareet itse. Muut aatelisnaiset ovat kovasti kummaksuneet tätä, mutta Beatricella on hyvä syy olla hankkimatta taloon ulkopuolisia silmiä. Salaisuuksista huolimatta paroneista huokuvan rakkuden voi melkein tuntea itse. Paronit ovatkin Rosewoodin ainoita toisiaan rakastavia aviopareja.

Kauppiaat

Henell


Henellit pitävät tontillaan pientä puotia, missä myydän kaikkea aina tomaateista kalastettuihin saappaisiin.
 

Thomas Henell on pitkän kauppiassuvun vesa. Thomas on mennyt jokin aika sitten naimisiin Brita Blackwellin kanssa, mutta hääpäivästä alkaen on hänestä on voinut huomata ettei Brita todellakaan ollut hänen unelmiensa morsian. 
 

Brita Henell on kuningasperheen palvelijatar Glenysin vanhempi sisar. Brita on ylpeä avioliitostaan, Thomas ei todellakaan ollut mikään köyhä kauppias, tai pahempaa maanviljelijä, niin kuin hänen ystävänsä Matildan aviomies. Britalle muiden kateelliset katseet ovatkin elinehto. Kukaan ei saa nähdä hänen elämänsä varjopuolia, kuten sitä kuinka valinpitämätön tuore aviomies on häntä kohtaan. 


 Hester Henell on Thomasin serkku. Hester menetti vanhempansa tulipalonsa, jonka seurauksena Thomasista tuli hänen lähin miespuoleinen sukulaisensa. Thomasin harteille on siis laskeutunut Hesteristä ja Hesterin avioliitosta huolehtiminen. Thomasilla ja Hesterillä ei kuitenkaan näytä olevan mikään kiire löytää Hesterille aviomiestä.

Talonpojat

Tilly


Tillyt ovat kohtalaisen varakkaita talonpoikia, onhan heillä jopa kaksikerroksinen koti. Rahasta on kuitenkin aina pulaa.


Tristan Tilly on syvästi kiintynyt vaimoonsa, joka on lähtöisin kauppiasluokasta. Tristan sai luvan naida Matildan, sillä kukaan muu ei enää halunnut pilattua naista.


 Matilda Tilly tavoitteli tähtiin, mutta vajosi maan pinnalle. Matilda jäi kiinni aatelisen kanssa makaamisesta, jonka jälkeen kukaan muu kuin Tristan ei enää halunnut naida häntä. Tällä tavoin kauppiaan tytär päätyi talonpojan vaimoksi. Matilda on yllättävän tyytyväinen tilanteeseensa, mutta silti hän pelkää jatkuvasti jonkun paljastavan hänen suurimman salaisuutensa.



Siinä olivatkin kaikki tämän haasteen pääperheet, joista kirjoitan osan joka kierroksella. Minulla on lisäksi sivuperheitä, joista kirjoitan aina välillä. Sivuperheet eivät kuitenkaan kuulu niin tiiviisti haasteeseen, joten heidän sukulinjansa saattavat päättyä haasteen edetessä.

Sivuperheet

Luostari


Rosewoodissa uskotaan neljään luonnonhenkeen: tulenhenkeen, ilmanhenkeen, vedenhenkeen ja maanhenkeen. Luostarissa asuvat nunnat sekä papit, joiden tehtävänä on palvoa luonnonhenkiä erilaisin rukouksin ja rituaalein.


Sisar  Morgana on tällä hetkellä luostarin ainut nunna. Luostarin abbedissana hänellä on paljon tietoa kasveista ja niiden käyttötarkoituksista. Parhaillaan hän odottaa luostariin saapuvan nuoria noviiseja joille siirtää tietämyksensä.


Ylipappi Gerald Greyllä on paljon valtaa päättää valtakunnan asioista. Valta onkin Geraldille pakkomielle, mitä enemmän sitä on sen parempi.


 Lady Ruby Grey on Geraldin sisar. Ryby odottaa Geraldilta lupaa aloittaa noviisiaikansa, jotta hänestä voisi tulla täysvaltainen nunna. Morgana onkin kaikessa hiljaisuudessa alkanut opettaa hänelle tietämystään kasveista.
  

Lordi - Crawford


Lordi Robert Crawford on tunnettu monista vaimoistaan, jotka kaikki vain ovat sattuneet kuolemaan mitä erilaisemmilla tavoilla. Monista vaimoista huolimatta Geraldilla on vain kaksi elossa olevaa tytärtä, eikä lainkaan perijää. Tämän vuoksi Gerald etsiikin itselleen parhaillaan kuudetta vaimoa. Gerald alkaa kuitenkin olla jo aika vanha, ja vallanhimo on hänen taakkanaan. Gerald onkin päättänyt saada jälkeläisensä valtaistuimelle keinoja kaihtamatta.


Lady Antonia Crawford on Robertin ja tämän ensimmäisen vaimon tytär. Antonia onkin Robertin suosikkilapsi, jolle Robert kaavailee mahdollisimman rikasta tulevaisuutta. Lady Cecilia Crawford on puolestaan Robertin viidennen vaimon tytär, eikä siis laikaan huomion arvoinen.

Ritari - Woodville



Ritareiden kuvat katosivat, mutta onneksi löytyi edes tälläinen... Ja jos ritareiden taloa tullaan myöhemmin näkemään, niin tiedoksenne se on ladattu täältä: http://www.medievalsims.com/forums/viewtopic.php?f=53&t=7251

Sir Malcolm Woodville on kuninkaan tapaan hyvin naisiinmenevä mies. Lady Fredrikan onneksi Malcolmilla ei ole kuitenkaan tapana rakastua rakastajattariinsa, toisin kuin kuninkaalla. Malcolmin tehtäviin kuuluu muunmuassa uusien ritarien kouluttaminen ja kuningasperheen suojeleminen. Kuninkaan ritareiden tärkein tehtävä on kuitenkin etsiä ja ottaa kiinni puolisia, ihmisten ja yliluonnollisten otusten jälkeläisiä. Ylipapit ovat kautta aikain kuuluttaneet puolisten vaarallisuutta, etenkin niiden jotka pyrkivät sulautumaan muiden ihmisten joukkoon. Joskus myös normaaleihin ihmisperheisiin syntyy puolisia, jolloin on tärkeää, että nämä puoliset viedään perheensä luota mahdollisimman nopeasti pois.
Lady Fredrika Woodville on katkera tipahtamisestaan ritariluokkaan. Fredrika kuitenkin pyrkii mahdollisimman pajon olemaan muiden aatelisten kanssa ja nostamaan omaa asemaansa. Yhden tyttären hän on päättänyt saada kuninkaanpojan vaimoksi, eikä Fredrika kaihda keinoja tavoitellessaan tätä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti